Advokat – en spenningsfylt jobb

spennende jobb som advokat

Spenning er ikke til å unngå dersom man arbeider som advokat. Mange mennesker velger dette yrket nettopp på grunn av spenningen det innebærer. Man møter mange ulike mennesker med forskjellige situasjoner og ting de trenger hjelp til. Derfor vil man oppleve en varierende arbeidshverdag. Om man kan si det sånn, er man heldig dersom man får tildelt de aller mest spennende sakene. Ikke bare er man heldig, men man er også en veldig god og ettertraktet advokat om man blir hyret til de mest omfattende sakene. De beste advokatene er det de rikeste blant befolkning som ønsker å jobbe med, og de kan derfor være mye penger å tjene for en advokat. Man kan for eksempel bli hyret inn som forsvarer for bankranere, hvor straff er uunngåelig, men hvor man uansett trenger en advokat til å stille med i retten. Det kan da være veldig spennende å høre om alle detaljene rundt bankranet, som utførelse av selve ranet og flukten fra åstedet. Advokatene får i slike tilfeller kanskje tilgang til eksklusivt materiale, dvs. materiale som andre ikke har tilgang til. I slike tilfeller kan det oppstå etiske spørsmål og problemstillinger. Advokaters klienter Trondheim stoler på og har tillit til sine advokater, derfor kan det hende at de forteller konfidensiell informasjon til advokatene. Dette er informasjon man ikke kan fortelle videre, og ikke ta i betraktning når det gjelder å forsvare sin klient, uansett om det kan være i favør for klienten. Dersom slik informasjon blir delt, er det viktig at advokaten holder taushetsplikten hellig. Med andre ord, er man nødt til å være god til å holde på hemmeligheter. Man setter da lov og rettferdighet på spill, men annet kan man ikke gjøre om man ønsker å være en god og tillitsfull advokat. I noen tilfeller er det viktigere å opprettholde et godt forhold til klienten enn å stå for det gode.

Problemstillinger advokater kan møte

En advokat kan møte på mange problemer i møte med saker og klienter. Man kan oppleve dårlig kjemi med klienten. Det eneste man kan gjøre i slike situasjoner er å ta det med et smil og gjøre det beste ut av det. Man kan ikke alltid forvente å like eller komme overens med alle, og spesielt ikke i jobbsammenheng, hvor man ikke alltid selv velger hvilke mennesker man skam omgås. Som advokat er det lurt å tenke at kunden alltid har rett, og bistå alle klienter man møter så godt man klarer. Som sagt er ikke dette alltid like enkelt, men det kan også være andre problemer man møter på i advokatyrket. Det kan oppstå mange etiske situasjoner, hvor man kanskje er nødt til å handle på tvers av sine etiske og moralske verdier. Noen ganger i jobbsammenheng er det viktigere å følge retningslinjer og klienters ønske, enn å følge sin indre stemme. Moral og etikk er for mange veldig viktig, derfor kan det være svært vanskelig for noen å ikke følge de etiske prinsippene man selv står for.
Når det er sagt, har man også mulighet til å velge å spesialisere seg innenfor ulike tema som angår loven. Man kan for eksempel velge å bli en miljøadvokat. Det vil si at man kjemper for bevaring av miljøet, og arbeider for en bedrift som betegner seg som miljøaktivister, eller jobber for å kartlegge hvilke bedrifter som forurenser mye og hvordan man skal kjempe imot disse bedriftene. Man kan altså være en advokat og samtidig følge sine etiske og moralske prinsipper, og samtidig jobbe med noe man er interessert i og bryr seg om. Det er fult mulig å kombinere alle de tingene man selv liker og brenner for med advokatyrket, for det kan brukes til veldig mye forskjellig. Det er kun fantasien som setter begrensninger.

2017-05-29T20:20:53+00:00