Få hjelp av advokat til å skrive testamentet

Det er ikke noe moro å tenke på at en dag skal vi alle sammen dø. Hva som skjer etterpå vil for alltid bli en sirkulasjon, men hva som vil skje med verdiene vi har og de som vi etterlater oss, det kan vi i høyeste grad påvirke. Vi skal her ta en titt nærmere på problematikk med arv og testamente, og hvordan man kan forhindre problemer og konflikt mens man ennå kan, med hjelp av en advokat.trondheim

Arv og konflikt

Det er ikke tvil om at testamenter og arv kan bli en kilde til en bitter konflikt som kan være veldig skadelige for familier og venner. Det er vanskelig å takle det som en kan føle er en urettferdig fordeling av penger, eiendom og gjenstander. Flere ganger i året kan vi se avisoppslag hvor bitre konflikter herjer blant søsken, søskenbarn, onkler, tanter osv., fordi uenighet oppstår. Av og til kan en uenighet oppstå fordi noen mener at enkelte parter ikke fortjener å bli nevnt i testamentet, på grunn av forskjellige årsaker. Noen konflikter kan oppstå bli så stygge at politi må bli involvert for å roe ned situasjonen. Alt dette kan man gjøre tiltak for at det ikke skal skje.

Advokater kan hjelpe

Advokater som har arv og eiendom som spesialfelt kan da være et veldig bra hjelpemiddel. Det å være i forkant, og å kunne forhindre problemer til og med når man ikke er fysisk tilstede her på jorden, er en fantastisk ting. De kan, med sin juridiske ekspertise, formulere dokument som sier hva som tilfaller hvem, og kan til og med ta med mengde og brøk, slik at ting og tang blir mest mulig rettferdig fordelt. Hvis det er noen man ikke liker, kan man fint ekskludere dem. Derfor bør man benytte en advokat.

 

2017-05-29T20:20:53+00:00