Kjente advokater i Norge

Det finnes flere berømte advokater her i landet. Hvordan har det seg slik at de har blitt kjent? Er de generelt bare veldig flinke til å gjøre jobben sin eller er de bare flinke til å velge klienter som kommer i avisene? Vi tar en titt på de mest kjente advokatene her i landet.

Brynjar Meling

Brynjar Meling er frelsesarmesoldaten som ble ferdig med sin advokatutdannelse i 1994. Han måtte slutte med førstnevnte, da flere medlemmer av frelsesarmeen ikke likte hans blandede roller. Det kommer spesielt av at han har fungert som forsvarer i flere berømte straffesaker. Han forsvarte en mann som var involvert i NOKAS-saken, og senere straffesaken mot Mulla Krekar. Han ble derfor å se mye på TV i perioden da saken pågikk. Han ble derfor også sett mye på andre tv-programmer og intervjuer, og har hatt flere berømte straffesaker senere også (les mer).Tor Erling advokat

Tor Erling Staff

Staff har vært høyesterettsadvokat siden slutten av 60-tallet, og har vært en markant samfunnsdebattant. Han har fungert som forsvarer for flere kjente voldtektsforbrytere, ranere og narkotikaforbrytere.

Grunnet din høylytte karriere har også han vært mye å se på TV og i intervjuer.

John Christian Elden

Elden er kanskje den aller mest kjente advokaten i Norge. Han kommer fra en politisk bakgrunn i partiet Høyre, men er mye mer kjent for sine gjerninger som advokat. Dagbladet kåret ham i 2001 til Norges beste forsvarsadvokat. Han vant for noen år siden en pris for å ha vunnet Røeggen-saken, hvor ingen ringere enn DnB tapte.

Av andre berømte saker han har jobbet med et som forsvarer av Ubaydullah Hussain, den mest profilerte islamisten i Norge. Det var en sak som fikk mye oppmerksomhet i media, noe som rettet søkelyset mot Elden også.

Utenom det å jobbe som advokat er Elden også aktiv frimurer og ellers deltar aktivt i samfunnsdebatten.

 

 

 

2017-05-29T20:20:53+00:00